Hopp til hovedinnholdet

Jazzknappleik er en ny festival initiert av Paal Nilssen-Love og Jens Borge. Sammen med bergens-musikerne Isach Skeidsvoll og Øyvind Skarbø, har de satt sammen én kveld i Bergen og én i Stavanger, der 8 musikere fra hver by, i tillegg til én fra Haugesund, vil spille i ad hoc-konstellasjoner. Det er planlagt fem forskjellige besetninger begge kvelder.

Forfatter: Jens Borge

Copyright bilde: Terry Nilssen-Love

Konseptet er å spleise musikere med ulik erfaring og kompetanse fra Vestlandet, i et forsøk på å egge frem nye initiativ og nye prosjekter. Ved å invitere til ad hoc-konserter inkluderer vi publikum i en prosess som vanligvis er forbeholdt øvingsrommet.

Knappleiken har oppstått som et ønske om mer faglig diskurs, bevisstgjøring av tilgjengelige musikere og ulike musikalske uttrykk; og ikke minst sysselsetting i en tid hvor kulturnæring ligger brakk. Initiativet kommer fra og er kuratert av lokale musikere, og støttes av et bredt nettverk av organisasjoner, institusjoner og kommuner. Et overordnet delmål er å kunne arrangere noe tilsvarende på en årlig basis.
Publikum inviteres og oppfordres til å bli igjen for sosial hygge og faglig diskurs etter konsertene.

14. august på USF Verftet i Bergen
15. august på Spor5 i Stavanger
-dører åpner 19:00 og konsertstart 20:00 begge kvelder

Øyvind Torvund – elektronikk
Else Olsen Storesund – preparert piano
Nils Henrik Asheim – piano
Jørgen Træen – modulær synth
Heidi Kvelvane – saksofon
Øyvind Skarbø – trommer
Per Zanussi – kontrabass
Paal Nilssen-Love – trommer
Alwynne Pritchard – vokal
Terje Isungset – trommer
Jens Borge – kontrabass
Isach Skeidsvoll – piano
Nils Økland – fele
Marthe Lea – saksofon
Kristoffer Alberts – saksofon
Didrik Ingvaldsen – trompet
Frode Gjerstad – saksofon
Øyvind Storesund – kontrabass

Prosjektet er støttet av Vestnorsk Jazzsenter, Utyske, Bergen Jazzforum, Stavanger Jazzforum, Bergen Kommune, Stavanger Kommune, Playdate, Ny Musikk Bergen, Ny Musikk Stavanger, Norsk Jazzforum, NOPA, Norsk Komponistforening, Norsk Kulturråd og Fond for Utøvende Kunstnere.