Hopp til hovedinnholdet

Vi gleder oss til å ta i mot 40-års jubilantene Hot Club de Norvège; et av landets hotteste, mest hardtarbeidende og slitesterke liveband som er berømte for sin smittende spilleglede og virtuose strengemusikk. Hot Club de Norvège har gjestet Stavanger en rekke ganger tidligere med stor suksess. 9. september 1980 gjorde bandet sin første offisielle konsert i regi av Stavanger jazzklubb på De Røde Sjøhus, da faller det seg helt naturlig at de nå 40 år senere og fortsatt like vitale gjester Stavanger, denne gang på Spor 5.

Forfatter: HK

De regnes internasjonalt blant de fremste i sin stilart. Med utgangspunkt i musikken til den legendariske sigøynergitaristen Django Reinhardt har de i dag kommet frem til sitt eget uttrykk, og et unikt sound. De turnerer over hele kloden, og har samarbeidet med alle de store innen genren – strengejazz av beste merke. Djangomusikk fra Grieg til Zappa.

Hot Club de Norvège har gitt ut over 30 kritikerroste plater og årets 40-års jubileum som band markeres med turnéer i inn- og utland. På turneen spiller de bl.a. musikk fra sitt ferskeste album, Stardust, innspilt i år sammen med vokalisten Eva Scholten (NL) og deres nye gitarist; Satyricon musikeren Gildas Le Pape (F). Albumtittelen spiller på Jon Larsens sensasjonelle funn av stjernestøv.

Hot Club de Norvège med Jon Larsen i spissen har vært pådrivere for Djangomusikken bl.a. gjennom å drive Djangofestivalen, gjennom plateselskapet Hot Club Records og som sentrale utøvere som bidro til den internasjonale oppblomstring av sjangeren på 80-tallet noe som gjør at Hot Club de Norvege regnes internasjonalt blant Djangomusikkens originale pionerer.

Bandet er et utpreget liveband med en helt egen stemning, og repertoaret spenner fra utadvendt swing til inderlige ballader, og gode og morsomme historier mellom låtene. Stilistisk faller de forhenværende gatemusikantene mellom mange stoler, og det er kanskje noe av hemmeligheten bak Hot Clubs suksess?

Besetning; Jon Larsen -gitar, Finn Hauge – munnspill og fiolin, Gildas Le Pape – gitar, Svein Aarbostad – bass

For å sette det hele i gang denne kvelden får publikum en liten minikonsert med talentfulle Les Coqs før Jon Larsen & co går på;

«Les Coqs er en string swing-trio fra jazzlinja på UiS i Stavanger. Med fokus på spontanitet, samspill og klangbilde utforsker trioen tradisjonen, med et bevisst holdepunkt til samtiden. Med seg har de Ella på vokal for anledningen.»

Kontrabass: Jørgen Vikjord
Gitar: Haakon Kjeldsberg
Vokal: Ella Eriksdatter Rørstad
Gitar: Gustav Skaaret