Hopp til hovedinnholdet

I samarbeid med Sola Strand Hotel inviterer vi til jazzfestivalen HøstJazz, hvor vi fyller hotellet med et utvalg spennende jazzband som kan nytes med utsikt over Solastranden, 21.-22. oktober 2017.

Med festivalpakkene kan konsertene kombineres med et besøk i restauranten eller overnatting og velvære i Nordsjøbadet Spa.

Søndag 22. oktober inviterer vi til Jazzbrunsj med utsikt over Solastranden i Ellens Utsikt. Kjøkkensjefen setter sammen en fristende brunsjbuffet som kan nytes til toner av jazz.

Festivalen støttes av Sola Kommune, Solabladet og KLM Air France.

Velkommen til HøstJazz på Solastranden!

 

PROGRAM

Lørdag

Kl 15:00 Ersland Organic, Ellens Utsikt
Kl 18:00 Trio de Janeiro, Ellens Utsikt
Kl 20:00 Trio de la créme, Strandbaren
Kl 22:30 The Swede and the Sweet Singers, Ellens Utsikt

Søndag

Kl 11:00 Jazzbrunsj med Kongshaug/Ersland Duo, Ellens Utsikt

 

 

KONSERTENE

Trio de Janeiro

Trio de Janeiro beskriver selv sin musikk som en typisk brasiliansk aroma av rufsete sjarm og lekende omtrentlig nøyaktighet! Gruppen er et kjent begrep i norsk musikkverden. På sin svært personlige, elegante og utadvendte måte formidler gruppen så vel viser og jazz, som klassiske stykker. De mottok Spellemannprisen for sitt debutalbum “Brazilikum” i 1993.

Dette ensemblet er et glimrende liveband, så vi kan glede oss til en humørfylt konsert med eggende latinamerikanske rytmer, fremført av særdeles dyktige musikere som evner å formidle latinamerikansk varme på selv de kaldeste norske vinterdager.

Bandet består av:
Tom Lund –gitar
Sveinung Hovensjø –bass
Anne Marie Giørtz – vokal og egg

Gjester:
Tor Yttredal – saksofoner
Stein Inge Brækhus – trommer/perkusjon

Ersland Organic med gjest Simen Kiil Halvorsen

Ersland Organic er en orgeltrio med opphav i Stavanger som framfører dansbar jazz/blues. Trioen har en utvidet Jimmy Smith-groove og et samspillsoverskudd som lover spennende lytting.

Bandet ble startet i 2016, men medlemmene har spilt sammen i mange år i forskjellige konstellasjoner og har gjort flere turneer i Spania, Polen, Sør-Afrika og Norge. På den tid har de sammen eller hver for seg utført konserter med flere internasjonale musikere som Ola Kvernberg, Alex Riel, Frode Nymo, Olga Konkova og Georg Riedel. Dette har gitt trioen en musikalsk dybde over sjangergrensene.

Musikerne og bandet som helhet har sterke referanser fra og stor forankring i blues og jazztradisjonen, samtidig som de leker med arrangementene og åpner opp samspillet til nye dimensjoner under hver konsert.

For anledningen har bandet fått med seg den anerkjente trompetisten Simen Kiil Halvorsen som gjest, noe som er med på å gjøre konserten til en opplevelse verdt å få med seg.

Simen kommer fra Stavanger, men er for tiden basert i Oslo der han akkurat fullførte sin mastergrad ved Norges Musikkhøgskole. Han er involvert i flere forskjellige prosjekt, i tillegg til å lede sin egen sekstett Simen Kiil Halvorsen´s Scripted Conversations, og duoen Past Present som begge er plateaktuelle. I mai 2015 vant han den prestisjetunge Mølsterprisen, og framførte året etter konsert under Maijazz med Scripted Conversations.

Bandet består av:
Håvard Ersland – Hammond B3
Aleksander Grønstad – Gitar
Trond Martin Tanke – Trommer
Simen Kiil Halvorsen – Trompet

The Sweed and the Sweet Swingers

The Sweed and the Sweet Swingers, under ledelse av Isabelle Kongshaug, spiller svingende jazz som tar deg tilbake til 50-tallet og tvinger deg opp av stolen og ut på dansegulvet.

Bandet består av:
Isabelle Kongshaug – Vokal
Jone Randa – Klarinett
Simen Kiil Halvorsen – Trompet
Håvard Ersland – Piano
Oscar Harboe – Bass
Olav Abilgaard – Trommer

Kongshaug/Ersland Duo

Duoen, som har spilt sammen i flere forskjellige band og prosjekt fant til slutt ut at de trives best uten alt bråket fra de andre instrumentene og bestemte seg derfor for å bare ta i bruk piano og sang. Resultatet er vakker, lavmælt musikk som passer perfekt når du for eksempel skal spise jazzbrunsj i Ellens utsikt med utsikt over Solastranden. Både Håvard Ersland og Isabelle Kongshaug er nyutdannede jazzmusikere fra konservatoriet i Stavanger.

Trio de la créme

Trioen spiller luftig og åpen jazzmusikk med en frisk vinkling på klassiske låter.

Bandet består av:
Vetle Aakre Laupsa – Kontrabass
Svein Are Presthus – Altsaxofon
Aleksander Grønstad – Gitar