Hopp til hovedinnholdet

For fjerde året på rad samarbeider vi med Sola Strand hotel om å arrangere minifestivalen Høstjazz. I år er datoene 11.-13. oktober- Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra åpner festivalen fredag 11. oktober, før lørdagen fylles med et utvalg jazzkonserter. Lørdag, etter frokost på hotellet, inviteres det til en akustisk morgenstund i Sola ruinkirke med Marie Klåpbakken og Stian Tønnesen. Deretter spiller KLOSSMAJOR kl 14:00, etterfulgt av Fint Fransk Orkester kl 18:00. Dr. Jazz avslutter lørdagen med fullt trøkk i Ellens Utsikt kl 22:00 med en konsert som frister til dans. Søndag 13. oktober inviterer Dr. Jazz til jazzbrunsj med utsikt over Solastranden.

Forfatter: hk

PROGRAM FOR HØSTJAZZ 2019;

Fredag 11. oktober
Kl 20:30 Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra, Rygekongen
Lørdag 12. oktober
Kl 10:00 Frokostkonsert, Marie Klåpbakken og Stian Tønnesen, Sola ruinkirke
Frokost på Sola Strand Hotel kl 08:00 etterfulgt av konsert i ruinkirken
Kl 14:00 KLOSSMAJOR, Ellens Utsikt
Kl 18:00 Fint Fransk Orkester, Rygekongen
Kl 22:00 Dr. Jazz, Ellens Utsikt
Søndag 13. oktober
Kl 11:00-13:00 Jazzbrunsj med Dr. Jazz, Ellens Utsikt

Festivalen støttes av Sola Kommune og Solabladet.

Festivalpasset til Høstjazz inkludere alle konserter unntatt frokostkonsert lørdag 12. okt. i Sola Ruinkirke og Jazzbrunsj søndag 13. okt.
Festivalpass fredag og hele lørdag (inkluderer ikke frokostkonsert lørdag) kr 895,- (student/medl. SJF kr 795,-) Kjøp billett her.
Hilde Louise Asbjørnsen Orchestra kr 375,- (student/medl. SJF kr 300,-) (egen bill. kan kjøpes via stavangerjazzforum.no)
Fint Fransk Orkester kr 325,- (student/medl. SJF kr 275,-) Kjøp billett her. (egen bill. kan kjøpes via stavangerjazzforum.no)
Jazzbrunsj med Dr. Jazz kr 365,- Bestill på booking@sola-strandhotel.no

ARTISTOMTALER;

HILDE LOUISE ASBJØRNSEN
Hilde Louise Asbjørnsen er en kvinne med mange talenter; hun er jazzvokalist, låtskriver, skuespiller og kabaret-artist med flere store musikalroller bak seg. Men aller nærmest hjertet ligger musikken, noe som har resultert i 11 album, sist Red Lips, Knuckles and Bones, som ble sluppet 3. mai 2019 og fikk strålende mottakelse; blant annet trillet Dagbladet en 5’er på terningen.
Hilde Louise er blitt sammenlignet med storheter som Marilyn Monroe, Edith Piaf og Peggy Lee, og omtales som like mye musiker og poet, som historieforteller. Under konserten byr Hilde Louise på en herlig miks av musikk fra både det nyeste albumet og tidligere utgivelser, og i ryggen har hun sitt eminente håndplukkede band; Hilde Louise Orchestra.
Hilde Louise Asbjørnsen – Vokal | Anders Aarum – Piano | Jens Fossum – Kontrabass | Svein Erik Martinsen – Gitar | Hermund Nygård – Trommer

MARIE KLÅPBAKKEN OG STIAN TØNNESEN
Marie Klåpbakken og Stian Tønnesen står for første gang på samme scene i Sola ruinkirke.
I flere år har de begge fremført og gitt ut egen musikk samtidig som de har fargelagt musikken til flere av Norges største band og artister. Denne lørdagen slår de seg sammen for å gi gjestene en fin, akustisk morgenstund med både egne og andres sanger i Sola ruinkirke, i en konsert som utvider festivalrammen til å inneholde noe litt mer enn kun jazz.
Stian Tønnesen er en allsidig artist som i tillegg til å være en fantastisk sanger og låtskriver er blant de beste vi har på både gitar og mandolin. Han har spilt fast i mange kjente band, blant annet med Rita Eriksen og sitt eget band The Tramps. I fjor ga han ut sitt første soloalbum «med himmelen som tak» og for tiden turnerer han land og strand med Haugesundsbandet Vamp.
Marie Klåpbakken er opprinnelig fra Gudbrandsdalen, men flyttet til Stavanger høsten 2018 grunnet kjærligheten. Marie har blant annet spilt på åtte sesonger av TV2 suksessen «hver gang vi møtes», vært solist på Militær Tattoo i Oslo spektrum, vært finalist i Melodi Grand Prix 2015 og er å se på de aller fleste tv og konsertproduksjoner. Debutalbumet «framtida» høstet gode anmeldelser og sangen «to unge vakre» surrer fortsatt på radio.

FINT FRANSK ORKESTER
Fint Fransk Orkester er det nærmeste du kommer Montmartre i Paris uten å måtte forlate Norge. Med stil, eleganse, humor og virtuositet tar de deg med på en reise dypt inn i den franske chanson-tradisjonen og innvier deg i sin særegne verden av originale låter og fargerike karakterer. Fint Fransk Orkester er en fest for både øyne og ører.
Fint Fransk Orkester byr på chansons og cabaret, string-swing og hip hop, cœur og douleur (hjerte og smerte), nypolert trombone og nystemt trekkspill, skjønn solosang og deilige duetter. På repertoaret står først og fremst toner og tekster ført i pennen av orkesteret selv, men forvent også finurlige tolkninger av franske forgjengere som Serge Gainsbourg, Charles Trenet, Édith Piaf og Django Reinhardt.
Eva Bjerga Haugen – Vokal/tangenter | Dominique Brackeva – Vokal/trombone | Johan Egdetveit – Trekkspill | Andreas Barsnes Onarheim – Gitarer/vokal | Theodor Barsnes Onarheim – Kontrabass

KLOSSMAJOR
Overbevisende trestemt vokal møter komp med lekende overskudd i seksmannsbandet KLOSSMAJOR. I landskapet mellom jazz, soul og pop finner de både humor og groove så vel som melankoli og improvisasjon. I løpet av sine fire år som aktivt band har de turnert i Norge ved flere anledninger, og har etterhvert bygget seg opp en liten, men solid fanskare. Bandet har blant annet spilt på «Victoria National Jazz Scene», «Dølajazz» og «Vinterjazz» i Aarhus. Hør de norske tekstene du ikke visste du trengte, og bli med på musikalsk hjemmefest – alle er invitert!
Dorothea Økland – Vokal | Karoline Karlsen – Vokal | Maja Sørbø – Vokal | Håvard Ersland – Piano | Kristian Jacobsen – Bass | Olav Andreas Abildgaard – Trommer

DR. JAZZ
Dr. Jazz er et femmanns jazz- and swing band hjemmehørende på Anglesey, nord i Wales. De har gjennom årene deltatt på flere store internasjonale jazzfestivaler og med egne program på walisisk TV, men trives vel så godt på små, lokale klubber og arrangementer. Bandet ledes av vokalist og trompetist Gwyn Evans.