Hopp til hovedinnholdet

Velkommen til HøstJazz på Sola Strand Hotel 01.-02. oktober

HøstJazz med utsikt over Solastranden

Jazz blandes med moderne innslag av salsa når Jazzforum i samarbeid med Sola Strand Hotel og Sola Kommune fyller hotellet med et utvalg spennende jazzband helgen 1.-2. oktober 2016.

Lørdagens HøstJazz starter med Jukebox Jazzgroup i Ellens Utsikt, etterfulgt av konsert med det anerkjente franske bandet Paris Combo, før Efrain Toro og Bjergsted Jazzensemble avslutter festivalen med sitt salsaprosjekt.

Søndag 2. oktober inviterer vi til Jazzbrunsj med utsikt over Solastranden i Ellens Utsikt. Vår kjøkkensjef setter sammen en fristende brunsjbuffet som kan nytes til toner av jazz.

Med våre festivalpakker kan konsertene kombineres med et besøk i restauranten eller overnatting og velvære i Nordsjøbadet Spa på Sola Strand Hotel.

Konsertene

Vi starter lørdagen med Aleksander Grønstad Kvintett Jazz Jukebox. Her får man gjenhør med moderne jazzstandarder fra blant annet Herbie Hancock, Cannonball Adderly og Jan Garbarek. Jukebox Jazzgroup serverer deg noen av de mest spennende godbiter fra den moderne jazzkatalogen. Jukebox Jazzgroup er: Alexander Grønstad: gitar, Mathias Hagen: sax, Håvard Ersland: keyboards, Trond Martin Tanke: trommer og Vidar Starheimsæter: Bass.

Paris Combo er et fransk band, og som navnet indikerer har de base i Paris. De har en utforskende inngang til musikken de spiller og blander elementer fra den franske chanson-tradisjonen i Frankrike, sigøynermusikk, amerikansk jazz og swing samt nordafrikansk musikk. Selv sier de at de spiller worldmusic, og det i den videste forstand. Paris Combo har spilt live over hele verden. De ble den store overraskelsen på Maijazz 2015, og nå er de tilbake. Vi gleder oss til å oppleve Paris Combo på HøstJazz på Sola Strand Hotel. Paris Combo er: Belle du Berry: vokal, trekkspill. David Lewis: trompet, piano. Emmanuel Chabbey: bass, Francois Jeannin: trommer, Potzi: gitar.

Når en av verdens stjerneperkusjonister Efrain Toro fra Puerto Rico spiller opp sammen med Bjergsted Jazzensemble svinger det ordentlig. Det blir en rytmisk fest som passer for alle, om man ønsker å lytte til flott, frisk musikk spilt av dyktige og talentfulle musikere i Bjergsted jazzensemble eller svinge seg til salsamusikken. Foruten Efrain Toro har Bjergsted Jazzensemble med seg Tor Yttredal: sax, Tore Johansen: trompet, Stein Inge Brækhus: trommer, Dominique Brackev: trombone og Espen Wensaas: gitar.