Hopp til hovedinnholdet

Hedvig Mollestad Trio har mye musikalsk energi og trøkk å by på. Det demonstrerer de til fulle på sitt nye album «Smells Funny».

Forfatter: LHH

Den ene kritikeren etter den andre har trillet høye terningkast, og albumet er en real kraftsalve som de nå tar med ut på turné. Med gode minner fra tidligere besøk gleder vi oss til å ta imot en av landets tøffeste trioer anført av gitarist Hedvig Mollestad.

Sammen med Ellen Brekken på bass og Ivar Loe Bjørnstad på slagverk leverer Hedvig Mollestad et festfyrverkeri av fintrimma låter. Men er det jazz? Javisst er det jazz. Av den rocka sorten, vel å merke. Her finner vi instrumentale låter med improviserte solistpartier og drivende riff. Bandet kan finne på å ta smygende avstikkere ut i Hendrix-land, eller bevege seg innom Rypdalsk terreng, og rundt neste sving bærer det like gjerne over haug og hammer med et dønn presist «heavy» trøkk og drivende bra gitarspill.

«Tøffere blir det ikke,» skrev Dagsavisen om den nye utgivelsen, og det kan vi gi dem rett i. Trioen ble etablert i 2009, samme år som Mollestad ble hedret som «årets unge jazztalent» under Moldejazz. Siden den gang har Hedvig Mollestad etablert seg som en av landets fremste og mest aktive musikere, hus har bl.a. fått det ærefulle oppdraget med å skrive Vossajazz sitt Tingingsverk i 2019.

Trioen sitt nye albumet er deres sjette i rekken, inkludert et dobbelt live-album. Bandet har skaffet seg et solid renommé for sine konserter, og spiller like gjerne på jazzklubber som rockescener og festivaler i inn- og utland. Vi ser fram til å få denne kraftpakka tilbake til Stavanger!