Hopp til hovedinnholdet

PÅ VANDRING I 30 ÅR. I likhet med Stavanger jazzforum markerer også Gjertruds Sigøynerorkester sitt 30- års jubileum i 2019.

Forfatter: hk

Det var på legendariske Krølle Kro det startet . Det var samlingspunktet for musikere som var interessert i sigøynermusikk, og da Gjertrud Økland ville starte band var musikerne lette å be. Det er kanskje derfor det er den samme gjengen som spiller i dag som for 30 år siden.
På disse årene har GSO gitt ut 7 cd’er, turnert Norge rundt og hatt utallige turer til Budapest hvor de har spilt med de fremste av sigøynermusikerne.

Mange kritikerroste samarbeidsprosjekter har det blitt: Klezmer med Bente Kahan, tatersanger med Elias og Veronika Akselsen, norsk folkemusikk med Susanne Lundeng, Chopinmazurkaer med komponist Nils Henrik Asheim, sigøynersanger med Britt Synnøve Johansen og «Rom i Herberget» med Solfrid Molland.

Ungarsk fjernsyn har sågar laget en dokumentarfilm om orkesteret noe som viser hvilken posisjon orkesteret har i «sigøynermusikkens hjemland».

Gled dere til en forrykende jubileumskonsert med alt Gjertruds Sigøynerorkester kan tilby sammen med deres flotte gjester; Gabriel Fliflet, Olga, Britt Synnøve Johansen og Pål Jackman

Besetning;
Gjertrud Økland, fiolin
Georg Reiss, klarinett, tárogáto
Ernö Bango, cimbalom
Tom Karlsrud, trekkspill
Trond Villa, bratsj
Helene Waage, cello
Pål Thorstensen, bass
Pluss
Gabriel Fliflet, trekkspill,vokal
Olga, vokal
Britt Synnøve Johansen, vokal
Pål Jackman, vokal/gitar