Hopp til hovedinnholdet

Gisle Myklebust Quartet har nå fire plateutgivelser bak seg, den forrige med sammen med jazzlegenden Per Jørgensen. GMQ utvikler stadig sitt musikalske repertoar, siste prosjekt er et samarbeid med stavangerforfatteren og lyrikeren Øyvind Rimbereid. I vår vil dette samarbeidet manifestere seg med plata "... òg på et aent språg", og fredag 18. september blir det endelig releasekonsert på Spor 5.

Forfatter: hk

På plata vil en rekke av Rimbereids dikt få tonefølge av nyskreven musikk. Vedlagt plata vil det også være et dikthefte med tekstene på plata.

GMQ har lagt vekt på at musikken skal klinge sammen med diktene – både diktene som stemning og som motiv. Følgelig er musikken komponert særskilt til hvert enkelte dikt, med rom for improvisasjon. Det er også lagt vekt på den musiske siden ved opplesningen, slik at den skal fungere som en integrert del av musikken. Her har Rimbereid trukket på sine erfaringer som oppleser blant annet i samarbeidene med Xploding Plastix (diktet ”Solaris korrigert”) og organisten Niels Henrik Asheim (diktsamlingen Orgelsjøen).

I hovedsak står Myklebust for musikken, men én komposisjon er også signert Rimbereid. Arrangementene er gjort i samarbeid med musikere og forfatter.

Øyvind Rimbereid er en av de tydeligste, mest originale og utfordrende stemmene i norsk samtidslyrikk. Forfatterens språkbevissthet byr leseren på skarpe refleksjoner og nøyaktige sansninger. For sine diktsamlinger har han blitt hedret med en rekke priser. Han ble tildelt Kritikerprisen for både Solaris korrigert (2004) og Orgelsjøen (2013), og er med det den eneste lyriker som har mottatt denne prisen to ganger. Han har også vært innstilt til Nordisk Råds litteraturpris.

Besetning; Gisle Myklebust – saksofoner/ fløyter/ bassklarinett, Rolf Hinderaker – flygel/ rhodes, Øystein Eldøy – kontrabass/ el-bass, Karsten Tillerli – trommer og Øyvind Rimbereid – lyrikk/ opplesing

 

Spor 5

18.september kl.20:00

Pris: 230,- / 180,- (for medlem SJF)

KJØP BILLETTER HER