Hopp til hovedinnholdet

Det er en stor glede å ønske Fatoumata Diawara til Stavanger for første gang. Etter planen skulle hun spilt 26. mars 2020, men pga koronapandemien måtte konserten flyttes til 11. mars. Pandemien setter imidlertid nok en stopper for konserten i mars, så nå krysser vi fingrer og tær for at hun entrer scene i Folken torsdag 2. desember -21. Hun er en av de ypperste artistene fra den store og nyskapende vestafrikanske musikkscenen. Fatoumata Diawara er kjent som en fabelaktig liveartist som «setter fyr» på de scener hun opptrer.

Forfatter: HK

Foruten egen karriere har hun samarbeidet med artister som Bobby Womack, Damon Albarns African Express. Hun har fått skamros fra en rekke toneangivende musikkpersonligheter og nettsteder, engasjert seg mot moderne slaveri og arbeidet som skuespiller, blant annet i Oscar-nominerte Timbuktu (2014).
Hun ble Grammynominert med sitt siste album «Fenfo» som kom i fjor. Musikken er livlig, virtuos og vakker. Så full av nikk til hennes egen familiebakgrunn og samtidig preget av en glupsk, naturlig interesse for musikken vi omgis av idag. Hun gir seg friheten til å dyrke sin egen bakgrunn, men samtidig også å bevege seg vekk fra den. Diawaras familie kommer fra Mali, og hun synger på språket Bambara. Hun er forsiktig optimistisk på vegne av landet. “Mali er et svært konservativt land. Det er ikke en utelukkende dårlig ting. Gjennom musikk kan vi langsomt være med på å endre ting” Diawara vet hvor vanskelig det er. Hun lager allikevel musikk som får det til å høres enkelt ut.

Line up;
Fatoumata Diawara vocal & guitar
Sekou Bah – bass
Yacouba Kone – guitar
Arecio Smith – Keyboards
Jean Baptiste Gbadoe – drums


http://fatoumatadiawara.com/en/

 

Folken

11.mars 2021 kl.21:00

Pris: 400,- / 340,- (for medlem SJF)

KJØP BILLETTER HER