Hopp til hovedinnholdet

Norsk jazz leverer stadig. I april i år er Norge partnerland under verdens største jazzmesse Jazzahead i Bremen, og blant de «håndplukkede» norske utøverne som får æren av å opptre her er Espen Berg Trio.

Forfatter: hk

Espen Berg trio har med sine to utgivelser «Mønster» og «Bølge» markert seg sterkt på jazzscenen og blant kritikere, både her hjemme og utenfor landets grenser. Musikken er komponert av Berg og er moderne, utadvendt og tilgjengelig med rikelig av referanser til både den melodiske amerikanske tradisjonen, men med tydelige innslag av nordiske klanger. Sammen med den færøyske bassisten Bárður Reinert Poulsen og den københavnbosatte trommisen Simon O. Albertsen framfører trioen låter som lekkert kombinerer det komplekse, melodiøse og stemningsfylte i Bergs musikk.

Espen Berg mottok i 2016 Norges største jazzpris JazZtipendiatet på Moldejazz, og fremførte året etter det bejublede bestillingsverket «Maetrix» sammen med Trondheim Jazzorkester på festivalen. Både Berg og hans medmusikanter er sentrale i en rekke andre bandkonstellasjoner, men som Espen Berg trio er de noe helt spesielt.

Våren 2019 turnerer trioen i Norge, Tyskland, Hellas, Kina og Japan inklusiv sin første konsert i Stavanger. Ny plate innspilt i Nilento Studio i Göteborg er underveis og vil befeste trioens aktualitet og skyhøye ambisjonsnivå

Besetning; Espen Berg – piano, Bárdur R. Poulsen – bass, Simon O. Albertsen – trommer