Hopp til hovedinnholdet

Om vi tar en liten tur «northbound» langs kysten, trenger vi ikke reise langt før vi kommer til Bergen og et høyst oppegående jazzmiljø. En av de virkelig sentrale her er Eivind Austad. «Northbound» er også tittelen på Eivind Austads nye kritikerroste album av året.

Forfatter: HK

Austad som opprinnelig er fra Stavanger har lang fartstid som sentral universitetslektor i jazzpiano, komposisjon, ensemblespill m.m. ved Griegakademiet ved UiB hvor han er med å tilfører jazztalenter verdifull ballast for deres videre karrierer.

I september trer jazzlektoren fram på scenen med sin egen trio sammen med to virkelig drevne karer fra norsk jazzscene – bassisten Magne Thormodsæter og trommeslageren Håkon Mjåset Johansen. Det var også disse han inviterte med på sitt debutalbum «Moving» fra 2015, og sammen behersker de trioformatet til fulle.

Austad er blitt karakterisert som en pianist med melodisk teft som en moderne Bill Evans og rytmikk som Keith Jarrett. Austad har en fri tilnærming til ulike sjangre, det være seg jazz, blues eller soul.

Foruten egenkomponert materiale kan Austad og hans triokamerater like gjerne by på egenartede perler fra andre – det være seg Cole Porter, David Bowie eller noe ganske annet. Men uansett hvem som er opphavet, kan du være trygg på at det blir musikk med sjel og nerve.

Eivind Austad – piano
Magne Thormodsæter – bass
Håkon Mjåset Johansen – trommer

Konserten arrangeres i samarbeid med Den Musikalske Stamvegen (VNJS)