Hopp til hovedinnholdet

Emmeluth’s Amoeba omtales som en grenseløs, fengslende og eksplosiv jazzkvartett som beveger seg mellom det arrangerte og improviserte. Den dansk-norsk kvartett består av fire av de mest spennende musikerne på den skandinaviske jazzscenen i dag. Musikerne har bakgrunn fra band/artister som Efterklang, Megalodon Collective, Thurston Moore Group, PNL Large Unit, Aperture, Hedvig Mollestad for å nevne noe få.

Copyright bilde: Christina Marx

Bandleder og komponist Signe Emmeluth har på sin side gjort seg tydelig bemerket på jazzscenen de siste årene sammen med bla. Skarbø Skulekorps, Trondheim Jazzorkester, Mats Gustafsson, Kresten Osgood. Emmeluth mottok det prestisjefylte Jazztipendiatet fra Moldejazz i 2020/2021, som resulterte i bestillingsverket «Physicality in/emotion» sammen med Trondheim Jazzorkester

Emmeluth´s Amoeba slapp sitt andre album Chimaera på tampen av 2019 og fikk en rekke gode anmeldelser. Audun Vinger i Dagens Næringsliv sa blant annet: «Når Signe Emmeluth blåser i hornet, så lytter man…det er jo skikkelig intensivt svingende weltschmerz i en av årets friskeste låter «Lyons».

Besetning;
Signe Emmeluth – saksofon, Christian Balvig – piano, Karl Bjorå – gitar, Ole Mofjell – trommer

Tacken Touz
Konserten starter med Jazz i Sikte vinnerne Tacken Touz som er en leken pianotrio, som ved hjelp av melodiøse komposisjoner og en god del fri improvisasjon, spiller musikk inspirert av det som swinger mest fra jazzens historie. Trioen kan altså få lytteren til å tenke på navn som Count Basie, Ornette Coleman, Frode Gjerstad og Svein Finnerud.
Tacken Touz spiller musikk som utfordrer og engasjerer publikum i alle aldre!

Besetning;
Isach Skeidsvoll – piano, Sigurd Steinkopf – trommer, Anders Hjemmen- bass

KJØP BILLETT