Hopp til hovedinnholdet

Dave Grusin & Lee Ritenour til Stavanger

Fusionhelten Lee Ritenour begeistret publikum i Stavanger stort da han gjorde sin første konsert i byen i vinter. Nå kan vi glede oss til en gjensyn i mars, denne gang sammen med en annen legende Dave Grusin på flygel. Bandet kompletteres av Tom Kennedy (bass) og Chris Coleman (trommer).
Gitarvirtuos Lee Ritenour er mannen bak 1981-hiten «Is It You». Han er en internasjonalt anerkjent gitarist, studiomusiker, komponist og produsent med over 40 album bak seg. Han er en pionér innen moderne jazz og funk, og har høstet utallige priser i løpet av sin karriere, og nesten 20 Grammy-nominasjoner. Hans samarbeid med keyboardist Dave Grusin på 80-tallet står fremdeles som en bauta innen fusionsjangeren.
Dave Grusin – nå 82 år – er en legendarisk komponist, arrangør og pianist. Grusin har skrevet musikk til en rekke filmer og tv-serier, og har vunnet Oscar og 12 Grammypriser for dette. Blant hans over 100 filmer kan nevnes «The Champ», «The Fabulous Baker Boys», «The Firm» – og seks av fjorten sanger for «The Graduate». Han ble nominert for beste originale sang for «It Might Be You» fra filmen «Tootsie», i tillegg til at fanfaren for filmstudioet TriStar Pictures er hans verk.

Line up; Dave Grusin – tangenter, Lee Ritenour – gitar Tom Kennedy – bass, Chris Coleman – trommer.

Arr. Stavanger konserthus i samarbeid med Stavanger Jazzforum