Hopp til hovedinnholdet

Cirrus er nå tilbake med nytt materiale som blir til album nummer to i løpet av våren, og vi her i Stavanger Jazzforum er de faktisk de første som nå får høre de ferske komposisjonene - selvsagt ispedd noen låter fra debutalbumet.

Copyright bilde: Karina Gytre

Kvartetten hadde sin debutkonsert under MaiJazz i 2011 og gjorde flere konserter i Norge og i utlandet de påfølgende årene. I 2013 var de tilbake ved MaiJazz med releasekonsert av debutplaten “Méli Mélo”, som mottok strålende kritikker både nasjonalt og internasjonalt. Roald Helgheim i Dagsavisen og Ian Patterson i All About Jazz utropte begge albumet til et av årets absolutte høydepunkter.

Musikken til Cirrus kan best beskrives som europeisk kammerjazz med elementer og inspirasjon fra bl.a. nord-indisk klassisk musikk, franske chansons og eksperimentell populærmusikk. Musikken er sammensatt av egenkomponerte, heftig rytmiske og sterkt melodiske låter med god plass til improvisatorisk gnist.

Besetning: Eva Bjerga Haugen – vokal, Inge W. Breistein – saksofoner, Theodor B. Onarheim – kontrabass og Stein Inge Brækhus – trommer.

cirrusquartet.com