Hopp til hovedinnholdet

Dobbeltkonsert med to av landets mest interessante, hardtslående og energiske unge band!

CAKEWALK. Med synther og cymbaler, strenger og effektbokser improviserer trioen Cakewalk innenfor intense og suggererende droner og riff. Musikken har referanse-punkter som strekker seg fra 70-talls krautrock til samtidens elektroniske lyd- ekskursjoner, og de tre medlemmene er aktive i velrennomerte band som Highasakite, Hedvig Mollestad Trio og Erlend Apneseth Trio. Konsertene er intense og energiske,
og de tre medlemmene tyner hver idé og hvert riff til det ytterste, før de kaster kaldt vann på publikum med behagelig knitrende lydimprovisasjon. De to albumene ”Wired” (2012) og ”Transfixed” (2014) ble strålende mottatt. I februar slipper Cakewalk sitt tredje album på plateselskapet Hubro.

Line up: Øystein Skar – keyboards, Stephan Meidell – gitar/bass, Ivar Loe Bjørnstad – trommer

KROKOFANT spiller energisk og eksplosiv jazzrock som både er fri og strukturert. Lydbildet er tungt forankret i 70-tallet, med sterke referanser til King Crimson, tidlig Mahavishnu, John Zorn og Peter Brötzmann. Med et trommespill som høres ut som en turboladet hybrid mellom Keith Moon og Elvin Jones spiller Krokofant presise og tunge riff som forløses i rystende sterke improvisasjoner. Lange, ville saksofonsoloer avløses av et særdeles kreativt, variert og virtuost gitarspill, uten at det noen gang går på bekostning av samspillet og grooven. Krokofant har gitt ut to album på Rune Grammofon og har fått knallbra kritikker.

Line up: Tom Hasslan – gitar, Jørgen Mathisen – saksofoner, synth, Axel Skalstad – trommer.

 

Konserten er et samarbeid mellom Folken, Zang og Stavanger jazzforum