Hopp til hovedinnholdet

Building Instrument er en Bergensbasert trio som blander akustiske og elektroniske uttrykk i fargerike komposisjoner. Den musikalske reisen går fra catchy rytmer, via frie improviserte parti, til følelsesladde melodier med et filmmusikkaktig preg.

Forfatter: hk

Siden starten i 2008 har de mellom en travel hverdag sluppet 3 plater på det meget velrenomerte plateselskapet Hubro. Tekstene er på moldenserdialekt, skrevet av vokalist Mari Kvien Brunvoll, musikken lager de sammen. Som band danner de et unikt uttrykk – i låtene så vel som visuelt på scenen – som høres bare ut som nettopp Building Instrument.

Trioen består av Mari Kvien Brunvoll (vokal, div.elektronikk, perkusjon, zither), Øyvind Hegg-Lunde (trommer, perkusjon) og Åsmund Weltzien (div. tangenter). Trommeslager Øyvind Hegg-Lunde spiller blant annet i bandene Erlend Apneseth Trio, Electric Eye, og har turnert med José Gonzalez og hans band Junip. Mari Kvien Brunvoll har blitt beskrevet som «et eksepsjonelt talent» og gav ut sitt første soloalbum i 2012, med Spellemannsnominasjon samme året.

KJØP BILLETT