Hopp til hovedinnholdet

I samtale med Anne Grosvold forteller Bjørnstad om arbeidet med boken Nittitallet. I tillegg vil Ketil Bjørnstad spille noe av den sentrale musikken han laget dette tiåret.

Ketil Bjørnstad og Anne Grosvold gjorde et meget populært bokbad på Spor 5 ifm lanseringen av Bjørnstads Syttitallet i september 2016. De likte seg så godt på Spor 5 at de signaliserte da at de ønsket å komme tilbake og det får vi til nå når Nittitallet er klart, derfor kan vi igjen invitere til et spennende og interessant bokbad.

Nittitallet er fjerde bind i Ketil Bjørnstads romanserien Verden som var min, om tiårene fra sekstitallet frem til i dag. Serien har blitt en stor salgs- og kritikersuksess i Norge, og opplaget har passert 160.000 solgte eksemplarer. Nittitallet har allerede fått veldig bra kritikker og omtales av flere som det beste bindet i romanserien så langt.

«Et plutselig oppbrudd etter alle årene på Sørlandet innebærer en total forandring i forfatterens liv når han flytter tilbake til Oslo. I møte med C. prøver han å legge løgnene bak seg. Sovjetunionen går i oppløsning og krigene på Balkan bryter ut. Bjørnstad får nye samarbeidspartnere som også skal bringe ham ut i verden. Det er ironiens og grusomhetenes tiår. Gamle sannheter settes på prøve, både i storpolitikken og privat. EU-kampen fortsetter, Arne Treholt blir benådet, og Bjørnstads forlegger William Nygaard blir skutt. Sammen med C. drar forfatteren til Bangladesh og får helt nye perspektiver. Senere bosetter de seg i hjertet av Paris. Prinsesse Diana dør. President Clinton stilles for riksrett etter Lewinsky-skandalen. Norge slår Brasil. Mobiltelefonen blir allemannseie, og når klokken tikker mot Nyttårsaften år 1999, øker undergangsstemningen i den rike delen av verden».

I samtale med Anne Grosvold forteller Bjørnstad om arbeidet med boken. I tillegg vil Ketil Bjørnstad spille noe av den sentrale musikken han laget dette tiåret.

Ketil Bjørnstad skal senere samme kveld ha releasekonsert sammen med Stavangers egen flotte vokalist Eva Bjerga Haugen. Platen de gir ut på Grappa heter «Hun som kjenner tristheten ved ting» er basert på tekster av den meget kritikerroste forfatteren Kjersti Annesdatter Skomsvold. Musikken kan oppleves live for første gang på Spor 5 fra kl. 20.00.