Hopp til hovedinnholdet

Første uken i november er det duket for Blå Trå-konsert med to av landets mest aktive, etterspurte og spennende unge utøvere. Før Blå Trå konserten onsdag gir de en åpen (og gratis) workshop for alle interesserte kvelden før (tirsdag).

Forfatter: H.K.

Heida Karine Johannesdottir og Anja Lauvdal er «…ikke minst landets kuleste duo», som kritiker Audun Vinger skrev i Musikkårboken ENO. De siste årene har de to gjort seg bemerket i band som Skadedyr, Skrap, Broen og Finity. Musikken til de to komponistene er like mye inspirert av jazz som den er av hiphop og klubbmusikk. Duoen overser alt som finnes av sjangerkonvensjoner og bruker et byggverk av populærmusikalske lyder og melodier, ispedd feltopptak og små komposisjoner, og binder det hele sammen med improvisasjon.

Sommeren 2015 laget de bestillingsverket til Moldejazz for Trondheim Jazzorkester. Dette verket, Antropocen ble utgitt mars 2017 som dobbelplate på Fanfare. Bestillingsverket for Only Connect/Ny Musikk i mai 2018 ble til bandet Finity, som turnerer i Norge i høst.
Anja Lauvdal var nylig musikalsk ansvarlig for den kritikeroste og storslåtte hyllestkonserten til Joni Mitchell i Operaen i Oslo ifm. Oslo Jazzfestival.

Billetter til konserten blir kun solgt i døren.