Hopp til hovedinnholdet

På grunn av smittesituasjonen og de nye arrangementsrestriksjoner som gjelder er det dessverre ikke mulig å gjennomføre årets julekonsert med Bjergsted jazzensemble og Bjergsted vokalensemble med så mange involverte på scenen. Vi beklager dette. Tradisjonen tro spiller Bjergsted jazzensemble og Bjergsted vokalensemble julen inn på Spor 5. Musikerne presenterer et variert program som rommer alt fra det tradisjonsrike og kjente, til nyere, spennende arrangementer.

Forfatter: hk

Bjergsted jazzensemble er et prosjektbasert ensemble bestående av studenter og ansatte ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS, i tillegg til innleide profesjonelle og ofte nasjonale og internasjonale gjester. Kunstnerisk leder er for tiden Simen Kiil Halvorsen, som sammen Tor Yttredal og kollegiet ved jazzavdelingen, leder ensemble gjennom ulike prosjekter.

Bjergsted jazzensemble har blitt en viktig bidragsyter og institusjon i regionens kulturliv og har bl.a. gjort prosjekter med musikere som; Chris Potter, John Scofield, Ralph Towner, Richard Bona og Rolf Lislevand, for å nevne noen.

Bjegsted vokalensemble består av jazz-vokalistene ved Fakultet for utøvende kunstfag. Ensemblet utforsker både friimprovisert og egenarrangert musikk. De leker seg med klanger, groover, tekst og dynamikk, og skaper på denne måten mange ulike musikalske landskap kun med bruk av stemmen som instrument. Leder for ensemblet er sanglærer ved jazzlinja i Stavanger, Anita Kaasbøll.

KJØP BILLETT