Hopp til hovedinnholdet

Duoen består av saksofonist Inge Weatherhead Breistein og live-samplingsartist John Derek Bishop. Saksofon er utgangspunktet for lyduniverset Bishop skaper ved å sample Breisteins saksofonspill og ta det inn i nye forkledninger og teksturer. Musikken er en langstrakt og pulserende reise, vakker i et øyeblikk og ambivalent i et andre. Duoen tar lytteren med på en emosjonell reise i stemninger som kan ligne en meditativ og sakral opplevelse. Uttrykket deres veksler mellom å være organisk og akustisk, til å være digitalt, røft og industrielt. Noen strekk er cinematiske og inspirert av futurisme og scifi, andre strekk er inspirert av norsk natur og de langstrakte horisontale landskap langs vestlandet.

Duoen har gitt ut et kritikerrost album på Jazzland Recordings i 2018 og har turnert mye i Tyskland, England og Norge siden slipp av albumet. Høsten 2022 gir de ut sitt andre album på Jazzland Recordings med tittel «Ro».

John Derek Bishop (alias Tortusa) er musiker og produsent innen sjangeren elektroniskmusikk. Han ga ut sitt debut album «I know this Place – The Eivind Aarset Collages» på Jazzland Recordings i 2016 og albumet ble nominert til Spellemannsprisen i kategorien Elektronika. Han har gitt ut tre album til på Jazzland i 2018, 2019 og 2021 som har fått gode kritikker i Tyskland, England, Israel, Italia, USA, Polen og Norge.

Inge Weatherhead Breistein jobber med ulike typer elektronisk musikk, jazz og improvisasjonsmusikk, og blander ofte disse sammen. Han har gitt ut album på Jazzland Recordings, Blåmann Records, NORCD og Amp music and records.

KJØP BILLETT

Blå:Trå er støttet/muliggjort av Vestnorsk jazzsenter, Frifond og KOMP