Hopp til hovedinnholdet

Vi gleder oss stort til konserten og til å endelig få presentere Bergen Big Band som i fjor feiret sitt 25-års jubileum som et av landets aller fremste storband, og som nå gjester Stavanger for første gang!

Copyright bilde: Nick White

 

Storbandet Loose Tubes revitaliserte britisk jazz etter deres første bejublede konserter på slutten av 80-tallet. De blandet swing med ska og Dolphy med Zappa på en leken og humoristisk måte og engasjerte et bredt publikum.

Orkesteret bestod av en svært talentfull gjeng med unge, britiske musikere. Flere av dem har gjort seg tungt bemerket på den europeiske jazzscenen siden. Blant dem den virtuose multiinstrumentalisten og innovative komponisten Django Bates.

Django Bates og musikken og tilnærmingen hans beskrives gjerne som spontan, original, kompromissløs og leken. Han har vunnet en rekke priser og har ved to anledninger blitt kåret til beste britiske jazzkomponist.

Bates har også tilbragt mye tid I Norden. I samspill med Bendik Hofseth, Marius Neset, Per Jørgensen og Sidsel Endresen på hennes ECM-innspillinger.

Når Django Bates kommer til Norge har han med seg en følgesvenn gjennom flere tiår, trommeslager Martin France.

Ideen til dette etter hvert legendariske bandet sprang ut av en workshop for unge musikere med base på den legendariske klubben Ronnie Scott’s. De var åpne for ny musikk og tok en mye friere form enn andre storband og jazzorkestre. De ble omtalt som anarkister, både med tanke på musikken de spilte, men også hvor og hvordan de presenterte den. De stoppet blant annet trafikken i SOHO etter å ha fortsatt en konsert utendørs kl. 3 om natten med publikum på slep.

Publikum kan forvente seg like deler genialitet og kaos. Nydelige melodier i et øyeblikk og gjallende horn og ville saks-linjer i et annet. Forvrengte sambaer og sleipe New Orleans-groover. Og et orkester med 21 glimrende musikere med to britiske stjerner i spissen.

 

Besetning:

Treblås: 1. alt: Tor Yttredal, 2. alt: Bjørn Strand, 1. ten: Ole Jacob Hystad, 2. tenor: Elisabeth Lid Trøen, Bari. saks.: Kjetil Møster, Fløyte: Bjørnar Habbestad, Klarinett/bassklarinett: Jan Kåre Hystad

Messing: 1. trompet: Frank Brodahl , 2. trompet: Are Ovesen, 3. trompet: Hans Marius Andersen, 4. trompet: Tancred Heyerdahl Husø, 1. trombone: Øyvind Hage, 2. trombone: Håvard Funderud, 3. trombone: Pål Roseth, Basstrombone: Kjell Erik Husom, Tuba: Steffen Granly

Rytmeseksjon: Keyboards: Django Bates, Gitar: Thomas Dahl, Kontrabass: Magne Thormodsæter, Trommer: Martin France, Perkusjon: Frank Jakobsen

 

http://vestnorsk.jazzinorge.no/bergen-big-band/