Hopp til hovedinnholdet

Fredag 9. mars slipper Bendik Hofseth sitt 10. album i egetnavn;  «Atunement», 6 dager senere er han klar for Stavanger!

Copyright bilde: Børre Eirik Helgerud

 

Etter 25-årsjubileet av albumet «IX» i fjor begynt ting virkelig å ta av igjen for Hofseth. En stor turné i Norge, et tyvetalls enkeltkonserter og en rekkeaktiviteter i utlandet var den utløsende faktoren til at Bendik atter en gang gikk i studio og spilte inn sitt nye album ”Atunement”. Det var et publikum der ute, som var underernærte og sultne på mer Bendik Hofseth-låter, og ryktene sier det er et nytt stort album på vei!

 

Målet var å ta med seg det beste fra 90-tallet og blande detmed det han har drevet med de siste årene. På 90-tallet var Bendik Hofseth somen bauta å regne i norsk musikk. Hans tre engelskspråklige album «IX», «AmuseYourself» og «Planets, Rivers and…IKEA» står igjen som popklassikere, mens hans instrumentalplater «Metamorphoses», «Colours og » og «XI» er jazzklassikere.

 

2018-utgaven av Bendik Hofseth er mer moden og eksperimentell. Han har tatt med seg sine to gamle 90-tallskamerater: trommis Paolo Vinaccia og multigitarist Eivind Aarset, og nye for anledningen er bassist Mats Eilertsen og pianist Helge Iberg på turneen inkl. Stavanger.

 

Bendik Hofset overbeviste stort da han gjorde åpningskonserten på MaiJazz i Stavanger konserthus i mai. At vi nå får til konsert på Spor 5 blir å regne som en eksklusiv intimkonsert med dette superbandet hvor de vil spille låter fra hele Bendik sin karrieren, altså utsøkt musikk fra flere sjangere!

 

Lineup:

Bendik Hofseth (saksonfon/vokal)

Paolo Vinaccia (trommer)

Mats Eilertsen (bass)

Eivind Aarset (gitar og effekter)

Helge Iberg (piano)