Hopp til hovedinnholdet

«Listening to Chris Potter will either inspire you or make you want to quit». Vi tar absolutt sjansen, og satser på at høstens møter med Chris Potter vil være til inspirasjon for musikerne som vil få jobbe med han så vel som publikum.

Vi er strålende fornøyd med å kunne presentere den amerikanske saksofonisten, komponisten og bandlederen Chris Potter som vil gi konsert med byens eget Bjergsted jazzensemble. Takket være Vestnorsk jazzsenter vil Chris Potter være Artist in Residence (AiR) i Stavanger siste uken i november og han vil holde åpne forelesninger og workshops, samt gjennomføre samspillsprosjekter og avsluttende konsert med Bjergsted Jazzensemble.

 

Chris Potter regnes kort og godt som en av de beste jazzmusikerne vi har i dag, og er i følge Down Beat en av verdens mest studerte og kopierte saksofonister. Han er en musikernes musiker så vel som en formidabel formidler, og ikke minst en solist i verdensklasse. Tenorsaksofonen er hovedinstrumentet, men han trakterer like selvfølgelig sopran- og altsaksofon, så vel som bassklarinett, fløyter, gitar og piano.

 

Siden Potter kom brasende inn på New York-scenen som 18-åring i 1989, har han spilt med ”alle” – eksempelvis Steely Dan, Herbie Hancock, Dave Holland, John Scofield, Jack DeJohnette, Jim Hall, Mingus-storbandet, Paul Motian, Pat Metheny – og reist verden rundt utallige ganger. Hans imponerende diskografi inkluderer 15 album i eget navn, samt medvirkning på et hundretalls.

 

Som en anonym musiker sa det: «Listening to Chris Potter will either inspire you or make you want to quit». Vi tar absolutt sjansen, og satser på at høstens møter med Chris Potter vil være til inspirasjon for musikerne som vil få jobbe med han så vel som publikum. Vi gleder oss til å se hva Potter klarer å jobbe frem med dyktige Bjergsted jazzensemble.

 

AiR er et kompetanseutviklingstiltak i regi av Vestnorsk jazzsenter, med formål å bidra til stimulering og utvikling for regionens profesjonelle utøvere. Tiltaket arrangeres i 2018 for 3. gang. Tidligere residerende artister er Ingebrigt H Flaten (2016) og Django Bates (2017).

 

Besetning:
Chris Potter – saksofoner,
Bjergsted jazzensemble;
Tore Johansen – Trompet
Simen Kiil Halvorsen – trompet
Arild Hoem – altsaksofon
Joscha Ernst -barytonsaksofon
Svein Olav Herstad -piano
Victor Pedersen – gitar
Vidar Starheimsæter – kontrabass
Stian Eismann – trommer

 

http://chrispotter.net/