Hopp til hovedinnholdet

Arild Andersen, en av norsk jazz` store stilskapere og viktigste musikere er tilbake med sitt fabelaktige band som ikke overraskende har begeistret et stort publikum på festivaler og konsertpublikum i både Norge og Europa.

Copyright bilde: Bjorn Nostegaard

Arild Andersen ble først kjent fra et stilistisk pionerarbeid sammen med Jan Garbarek på 60-tallet, via rollen som husbassist hos ECM, til popstjernestatus med folkemusikkfusion på 90-tallet. Innimellom dette stiftet Arild Andersen Masqualero – kanskje det største superbandet norsk jazzliv noen gang har opplevd, samt spilt med blant andre Bill Frisell, Stan Getz, John Scofield og Pat Metheny. Han har gitt ut 22 album under eget navn på ECM, der diskografien er en levende del av jazzhistorien. Men fremfor alt er han forankret i nåtiden, og hans store spilleglede kombineres med en utsøkt teknikk og han lager musikk av den tidløse og givende sorten.

Marius Neset har gjort en kometkarriere både som saksofonist og komponist, med flere verk for store ensembler som London Sinfonietta, Stavanger Symfoniorkester og Trondheim Jazzorkester, i tillegg til omfattende turnéring med sin kvintett. Og på årets MaiJazz ledet han en fabelaktig konsert med Bjergsted jazzensemble. Han har en unik spillestil og snur raskt fra tight og rytmisk komplekst til mykt og inderlig vakkert.

Helge Liens delikate pianospill, som henter inspirasjon fra Bill Evans lyriske detaljer, Keith Jarretts oppfinnsomhet og Brad Mehldaus subtile uttrykk, har gitt han mye oppmerksomhet både her hjemme og internasjonalt. I tillegg har han gitt ut ti album med velrennomerte Helge Lien Trio. Håkon Mjåset Johansen er en av Norges travleste og mest kreative trommeslagere, og er kanskje spesielt kjent gjennom sitt mangeårige samarbeid med Come Shine, Trondheim Jazzorkester, Bugge Wesseltoft og I.P.A. For å bare nevne noen få. .

Vi gleder oss stort til å ønske velkommen dette superbandet velkommen tilbake til Stavanger til konsert på Spor 5 i september.

Besetning;
Arild Andersen -bass, Marius Neset -saksofon, Helge Lien – piano, Håkon Mjåseth Johansen – trommer

KJØP BILLETT