Hopp til hovedinnholdet

Overrasket student med talentpris på 50 000 kroner Denne uka skulle Maijazz fylt scenene i Stavanger og fått byen til å svinge. Både etablerte artister og nye navn skulle skinne, og under åpningskonserten skulle Bates talentpris bli delt ut til et lovende ungt talent. Slik ble det ikke. Korona satte en brems for alt – nesten.

Copyright bilde: Impress media

Tirsdag formiddag kom jazzstudent Anna Elise Sørdal Klungre på scenen på Spor 5 for å spille inn det hun trodde var en promoteringsfilm i forbindelse med digitale konserter. Lite visste hun at hun hadde en stor overraskelse i vente: Opp på scenen kom nemlig Bates direktør Paul Boxill med statuett, blomst og sjekk på 50 000 kroner.

– Nå når scenene er stengte, mener vi i Bate det er viktigere enn noen gang å anerkjenne et ungt talent og gi litt hjelp til videre satsning. Derfor ønsker vi å dele ut prisen Batetalentet 2020, selv om vi ikke får gjort det under Maijazzen. Det er satt ned en jury som enstemmig har kommet fram til at du er en verdig vinner, sa Boxill til en overrasket og rørt prisvinner.

Bates talentpris ble delt ut for første gang under Maijazz i fjor og går til en ung utøver som har gjort seg bemerket med stort kunstnerisk potensiale og egenart. Juryen har i år bestått av Cecilie Dybdahl Birkeland, Innholdsmester i Bate, Helleik Kvinnesland, daglig leder i Stavanger Jazzforum, Hanne Bernhardt Buvik, produksjonsleder i Maijazz, Eddie Andresen, musiker, lærer ved MDD Bjergsted (Stavanger Katedralskole) og styreleder i Creo Rogaland, samt Simen Kiil Halvorsen, musiker og universitetslektor i jazz ved fakultet for utøvende kunstfag på UiS. Flere spennende kandidater ble vurdert, men juryen endte til slutt enstemmig opp med Klungre, som har gjort seg bemerket som både komponist, låtskriver og vokalist.

Det var Anna Elise Sørdal Klungre selv både glad for og stolt av.

– Det er veldig stas å få denne anerkjennelsen og vite at noen ser og anerkjenner det jeg holder på med. Ikke minst er det veldig betryggende å få en pengegave nå som vi er inne i såpass usikre tider, sier hun.

Juryens begrunnelse;

Det er en enstemmig jury som med glede deler ut Bates talentpris 2020 til Anna Elise Sørdal Klungre.

Anna Elise Sørdal Klungre (f. 09.05.1996) kommer opprinnelig fra Syvde, i Møre og Romsdal. Etter å ha fullført ett år med utøvende musikk på Toneheim folkehøgskole flyttet hun til Stavanger for å starte på jazzutdanningen ved Fakultet for utøvende kunstfag, UiS, med jazzvokal som hovedinstrument. Hun fullfører graden i vår, men planlegger å fortsette med relevante studier det kommende året ved samme institusjon.

I løpet av sine fire år som bachelorstudent har hun vist stor utvikling, både håndverksmessig og kunstnerisk. Anna har en bemerkelsesverdig åpenhet. Hun er nysgjerrig og uredd, og har demonstrert stor allsidighet som sanger og komponist.

Med ensembler som Klungre Kollektiv og VOK ENS viser hun alt fra egenkomponerte jazzviser på sunnmørsk dialekt til «poppete» låter med gode melodier til mer abstrakte, friimproviserte forløp. Hun har også ved flere anledninger stått på scenen med Bjergsted jazzensemble og Bjergsted vokalensemble, hvor hun i tillegg har vist seg som en spennende komponist og låtskriver. I 2019 imponerte hun med urfremføring av et egenkomponert verk for kor og band, og startet prosessen mot plateutgivelse.

Anna er fleksibel, men beholder likevel sin egenart i alt hun gjør. Hun demonstrerer stor trygghet både som ensemblemusiker og som solist, noe som er svært viktige egenskaper i jazzrelatert musikk.

Klungre har en enorm energi og drivkraft, og selv om det faller utenfor prisens kriterier ønsker juryen å trekke frem Annas store engasjement i byens jazz- og studiemiljø. Hun er engasjert som studentrepresentant i Creo Rogaland og i BlåTrå-styret, og står ofte i spissen for å stelle i stand musikalske møteplasser for sine medstudenter. Hun er et stort talent med mye potensiale og juryen er ikke i tvil om at det vil komme mye spennende musikk fra henne i tiden som kommer.

Om Bates talentpris

Bates talentpris ble delt ut for første gang i 2019, og skal gå til en ung jazzmusiker som har gjort seg bemerket gjennom innovasjon, kunstnerisk potensiale, instrumentforståelse og egenart.

Prisen består av statuett, gavemedlemskap i Bate og 50 000 kroner.

Bate er langvarig samarbeidspartner til Stavanger Jazzforum og Maijazz-festivalen, og prisen skulle etter planen vært delt ut under åpningskonserten til Maijazz.