Hopp til hovedinnholdet

Come rain or Come Shine!

Gleden over et gjenhør med Come Shine pleier å være like stor hver gang. Få – om noen – er i stand til å plukke fra hverandre og sette sammen igjen standardlåter på mer kreative og fornøyelige måter enn denne kvartetten. Dels takket være bandets pianist Erlend Skomsvoll, en av landets dyktigste og mest erfarne arrangører, og dels takket være den sterke og lekne kjemien som disse musikerne har seg i mellom.

Live Maria Roggen fronter kvartetten med største selvfølgelighet og er det fokale og vokale midtpunktet. Alltid med full kontroll i hele registeret, og ofte med en mystisk eller humoristisk snert. Bassist Sondre Meisfjord og trommeslager Håkon Mjåset Johansen kompletterer det hele med lekenhet og stødighet på sine instrumenter. Hver for seg er de utmerkede solister og sammen er de fire en enhet.

Bandet debuterte i 1999 og ga ut et knippe kritikerroste album tidlig på 2000-tallet. De tok en pause og var opptatt med andre prosjekter i en årrekke frem til de i 2010 bidro til markeringen av NTNUs 100-årsmarkering som noe av det mest unike ”Trondheim-skolen” har tilført norsk og internasjonalt jazzliv.

I 2014 kom det flotte albumet ”Red and Gold”, og årets nye album hvor de samarbeider med Kringkastingsorkesteret (KORK), er utgitt i forbindelse med Oslo Jazzfestival i august, hvor de også spiller live sammen. Come Shine har de senere årene også samarbeidet i storformat med Trondheim Jazzorkester, blant annet under åpningen av årets Nattjazz i Bergen. Forvent det uventede når kvartetten ankommer Stavanger.