Stavanger Jazzforum med spennende høst

Få med deg Bjergsted Jazz Ensemble, Bokbad med Anne Grosvold og Ketil Bjørnstad i høstens tettpakkede program på Spor 5. Eller norske toppartister som Beady Belle, Come Shine og Organ Jam. Opplev Blå Trå konsert serie. På Folken kan du oppleve både Stanley Clarke og Nils Petter Molvær med Sly and Robbie.


 

 

 

 

Jazzhøsten i Stavanger kan by på mange flotte og varierte konsertopplevelser! Spor 5 er vår naturlige hovedscene og det er her de fleste konsertene vil finne sted, men vi byr også på to veldig bra konserter i Folken i november når Nils Petter Molvær spiller sammen med Jamaica`s heftigste reggakomp Sly & Robbie og det blir besøk av en av jazzens aller største musikere superbassisten Stanley Clarke med band. Høstens sesong avsluttes på et stille og vakkert vis når Bugge Wesseltoft setter seg bak flygelkrakken i Fartein Valen med sin tidløse «It`s Snowing on my piano». På Sola Strand hotell vil det 1. og 2. oktober arrangeres en ny jazzweekend, publikum vil blant annet få møte franske Paris Combo som gjorde stor suksess på MaiJazz 2015.

Det er med stor forventning vi presenterer den amerikanske saksofonisten Donny McCaslin og hans kvartett. Donny McCaslin quartet er jazzkvartetten David Bowie brukte på sitt fantastiske siste album «Blackstar». Publikum vil få et sjeldent intimt møte med makeløse Come Shine med Erlend Skomsvoll og Live Maria Roggen i spissen. Det er i år 150 år siden Sigbjørn Obstfelder ble født. Jan Erik Vold har hatt et langt og nært forhold til Obstfelder, og i forbindelse med jubi- leet er det helt på sin plass å invitere Vold med sin kvintett til å gjøre Obstfelder LIVE! Releasekonsert med Amigo Tom, hyllestkonsert til Eivin One Pedersen med Kitchen Orchestra, Bokbad med Bjørnstad/Grosvold, plateslipp med Beady Belle, orgelkvartetten Organ Jam, julekonsert med Bjergsted jazzensemble er andre fine ting i programmet. Vi anbefaler å følge Stavanger jazzforum på facebook og på web for nyheter og oppdatering i programmet. Ha en feiende flott jazzhøst!

Helleik Kvinnesland, daglig leder i Stavanger Jazzforum

 

 

 

 

 

 

andre artikler